Vakjury

Om het niveau in de branche verder te stimuleren en om te inspireren wordt er, in samenwerking met Nailed IT Magazine ook een Vakjury Award uitgereikt onder de naam "Professional Nail Technician 2023"

Inmiddels kan er niet meer aangemeld worden voor de Vakjury Awards voor de editie van 2023

 

De vakjury jureert op basis van:

  • Algemene professionaliteit
  • Veilig en verantwoord werken
  • Ondernemerschap en innovatie
  • Productkennis en creativiteit

 

Beoordeling 

De Vakjury kan nog een checklist naar jullie mailen en maakt op basis van de inzendingen een selectie. Deze deelnemers worden gevraagd een videopitch op te nemen. De vakjury gaat eventueel nog het gesprek aan met (een aantal van) deze deelnemers om tot een shortlist te komen. Daarna wordt de top 3 - in willekeurige volgorde - bekendgemaakt. Tijdens de Award Uitreiking op 13 juni wordt de volgorde van deze top 3 feestelijk gedeeld en gehuldigd.

Pitch

Heb je bericht ontvangen dat je door bent naar de volgende ronde? Gefeliciteerd! De Vakjury zal je vragen om een videopitch. Vertel in een video van maximaal drie minuten waarom jij zou moeten winnen. We vinden het natuurlijk het leukst als je plaatsneemt in je salon en ons een kleine rondleiding geeft. 

Bezoek

De jury maakt een shortlist op basis van de ingezonden pitches. Er vindt tussentijds mogelijk nog een videogesprek plaats als er zaken onduidelijk zijn en vervolgens kan je de jury mogelijk ook nog in jouw salon verwachten voor een aangekondigd bezoek. Laat zien wat je in huis hebt en maak kans op deze bijzondere titel!

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Over de Vakjury

De Vakjury bestaat uit de volgende Vakjuryleden die graag een bijdrage leveren om het niveau in de branche verder te verhogen;

Nancy Jansen

Nancy Jansen is freelance nail educator en is een inspirator voor nagelstylisten over de hele wereld. De nail-art queen zit zo’n dertien jaar in het vak en je kan haar kennen van verschillende (inter)nationale wedstrijden. Ze heeft meerdere podiumplekken op haar naam staan. Zo belandde ze bij de Next Top Nail Artist wedstrijd in Amerika in de top drie. 

Nancy is niet alleen een nail artist, maar ook een ondernemer in hart en nieren. Als freelance educator maakt ze onder andere deel uit van de nieuwe opleidingen Hair & Nail Technician bij het Summa College en ze heeft haar eigen nagelstudio Attitude in Schijndel. Nancy daagt zichzelf continu uit om te innoveren en haar werk te perfectioneren en heeft professionalisering van de branche hoog in het vaandel staan. 

Mariana van der Zanden-Sultan 

Mariana van der Zanden-Sultan is eigenaresse van groothandel- en opleidingscentrum Nobilis Cosmetics in het Brabantse Reusel. Mariana zit nu zo’n twaalf jaar in het vak en lanceerde in 2022 haar eigen nagelmerk: NailMaster. In 2015 werd zij Nederlands kampioen nagelstyling. Zij won daarnaast meerdere (inter)nationale prijzen op het hoogste niveau voor haar werk als nail artist. 

De nail artist jureerden bij verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland en haar wedstrijdteam wist in korte tijd veel prijzen te bemachtigen. Mariana heeft zichzelf daarmee in korte tijd kunnen profileren als begrip in de nagelbranche. Bij het opleiden van nagelstylisten door het hele land, heeft ze niet alleen oog voor de inhoud van het vak maar ook voor het ondernemerschap en veilig en verantwoord werken. 

Annebelle Nooteboom

Annebelle Nooteboom combineerde twee passies, schrijven en nagels, in Nailed It Magazine. Sinds 2019 is zij oprichter en hoofdredacteur van hét online magazine voor de professionele nagelstylist. Na de opleiding journalistiek volgde Annebelle een opleiding tot nagelstylist. Als hobbymatig nagelstylist merkte zij dat er behoefte was aan meer informatie binnen het vak. Wat startte als een hobbyproject, groeide uit als een volwaardig online, magazine. 

Het doel van Nailed It Magazine is professionalisering in de branche stimuleren. Niet alleen door het delen van informatie, maar ook met de recent gelanceerde online ACADEMY. Nagelstylisten kunnen in hun eigen tempo en eigen tijd cursussen volgen op het gebied van social media, anatomie, pathologie en meer. 

Lees meer over de Vakjury bij Nailed It Magazine

Toelichting Checklist Vakjury

De vakjury jureert op basis van:

 

1. Algemene professionaliteit 

Je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Je hebt je Algemene voorwaarden en huisregels op orde.

Je bent goed bereikbaar per telefoon, website en/of social media.

Je hebt een representatief voorkomen.

Je prijslijst is goed vindbaar en duidelijk. 

 

2. Veilig en verantwoord werken

Je werkt met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (zoals handschoenen).

Je reinigt en desinfecteert op de juiste manier en met de juiste kennis.

Je zorgt voor een goede scheiding/verwerking van afval. 

Je beschikt over basiskennis op het gebied van anatomie en pathologie.

Je hebt kennis van de gezondheidsrisico’s (bv. allergieën) in het vak en weet hoe je een gezonde werkomgeving kan creëren. 

Je weet hoe je veilig kan werken met nagelproducten.

Je hebt kennis van de producten waar je mee werkt en hoe je hiermee werkt. 

 

3. Ondernemerschap en innovatie

Je werkt met passie voor je vak. 

Je waardeert jezelf en hanteert professionele prijzen. 

Je hebt een duidelijke visie. 

Je hebt een succesvolle salon met een vast klantenbestand. 

Je social media pagina’s zijn makkelijk te vinden en te herkennen.

Je stijl komt duidelijk naar voren op je social media.

Je hebt goede, online recensies van klanten. 

Je gaat op een professionele manier om met klachtenafhandeling.

Je blijft jezelf ontwikkelen en volgt daarom regelmatig cursussen, trainingen of workshops. 

Je gaat mee met de tijd en onderzoekt de mogelijkheden van nieuwe producten, nieuwe sociale mediaplatformen en andere innovaties.

 

 

4. Productkennis en creativiteit 

je bent bekend met meerdere systemen en kan hiermee werken (bv.: gel, acryl, biab, versteviging, polygel). Of je focust je op een specifieke techniek en bent hierin gespecialiseerd.

Je bent bekend met de basisvormen vierkant, amandel en rond.

Je beheerst de technieken rondom strak lakken. 

Je beheerst de techniek French manicure (en eventueel babyboom). 

Je weet hoe je met basis nail-art moet werken zoals decals, glitter, stempels en folie.

Je hebt kennis van basis nail-art zoals lijnen en French.

Partners
United ConsumersVinylFeestjeDe ZaakNailed IT

Deze verkiezing wordt uitgevoerd door Vote Company,
De specialist in stemmen online en het organiseren van verkiezingen. Meer info over stemtools

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details